Nyheder

Jubilæumskonference

 

 

INVITATION, Conference - TILMELDING/ENTRY FORM - PROGRAM

JUBILÆUMS LOGO 

” Foreningen til Knabstrupper Avlens Fremme med Hjemsted i Holbæk” blev stiftet den 21. november 1947. Den 20. marts 1971 blev foreningen landsdækkende under navnet ”Knabstrupperforeningen for Danmark”. Knabstrupperforeningen for Danmark har således i 2017 valgt at fejre 70 års jubilæet for foreningens oprettelse. Det gøres bl.a. med Knabstrupperskuer i Jylland på Skive Rideklub den 29.-30. juli og på Sjælland på Vindinge Ridecenter den 6. august. I den mellemliggende periode afholdes den 4. Internationale Knabstrupper Konference på Vilhelmsborg fra 1. – 3. august.

Jubilæumslogoet er kreeret af Jenda Sanderson, og indeholder udover årstal og foreningens navne og logo, en tegning af en knabstrupperhoppe med føl. Tegningen er lavet tilbage i 1986 af illustrator Mimi Harteg. Som den opmærksomme læser måske vil have opdaget, så står navnet på logoet for den oprindelige forening som ” Knabstrupperhesteavlsforeningen for Holbæk Amt”; mens vi i denne tekst oplyser, at foreningens navn oprindeligt var ” Foreningen til Knabstrupper Avlens Fremme med Hjemsted i Holbæk”. Dette skyldes, at foreningen blev stiftet under navnet, som fremgår af logoet. Men allerede på den stiftende Generalforsamling valgte man at omdøbe foreningen.

Logoet vil blive brugt til Jubilæumsplaketter, der uddeles til udstillede heste i 2017. Endvidere vil der blive lavet Jubilæums T-shirts, som kan bestilles i en begrænset periode i 2017.

" Foreningen til Knabstrupper Avlens Fremme med Hjemsted i Holbæk " was founded on the 21st of November 1947. On the 20th of March 1971, the association became nationwide under the name "Knabstrupperforeningen for Danmark". In 2017 Knabstrupperforeningen for Danmark has chosen to celebrate the 70th anniversary of the association's establishment. It is among other things done with Knabstrupper grading in Jutland at Skive Rideklub on the 29th - 30th of  July and in Zealand at Vindinge Ridecenter on August 6th. During the interim period, the 4th  International Knabstrupper Conference will be held at Vilhelmsborg from August 1st  to 3rd  .

The anniversary logo has been created by Jenda Sanderson and containsa drawing of a knabstrupper mare with foal. The drawing was made back in 1986 by illustrator Mimi Harteg. As the attentive reader might have discovered, the name on the logo of the original association is called "Knabstrupperhesteavlsforeningen for Holbæk Amt"; while in this text we state, that the name of the association was originally the "Foreningen til Knabstrupper Avlens Fremme med Hjemsted i Holbæk ". This is due to the fact that the association was founded under the name as shown in the logo. But at the founding General Assembly, it was decided to rename the association.

The logo will be used for anniversary plagues given to horses presented in 2017. Furthermore, an anniversary T-shirts will be made available for a limited period of 2017.

 _________________________________________________________________

Gratis stambøger

Stambøgerne for 2013, 2014 & 2015

Stambøgerne for 2013, 2014 og 2015 udkom til årets generalforsamling. Umiddelbart inden havde bestyrelsen besluttet at medlemmerne gratis kan modtage stambøgerne i deres udgivelsesår - enten ved afhentning eller mod betaling af forsendelse.
 
Stambogen for 2016 vil udkomme i starten af det nye år, så der vil være rig mulighed for at sikre sig denne i forbindelse med arrangementerne i løbet af 2017.
________________________________________________________________
 

Merete Norring med ny bog

Knabstrupperhestene på Bornholm
-og glimt fra landbruget 1870 –

Merete Norring præsenterer sin nyeste bog på Bornholms Museum den 26. november 2016, kl. 1300.

"Lige efter år 1900 var knabstrupperhestene berømte på Bornholm. Det skyldtes import af to knabstrupperhopper fra Sjælland i 1870erne. Den ene kom til Skrubbegård i Klemensker, og satte gennem sit afkom for altid spor i knabstrupperhesten.

Merete har fulgt avlen siden slutningen af 1980erne, og har forsøgt at finde så mange oplysninger som muligt. For at forstå hesteavlen og udviklingen er man også nødt til at se på landbruget og udviklingen her.

Hendes ide har været at fortælle om hestene, avlen og hvordan hestene er indgået som en del af hele samfundet samt lavet en stambogsdel, som er samlet af de heste, som hun har fundet, og derfor ikke kan findes andre steder. Efterkommerne (hingste) er også beskrevet. 

Undervejs er hun blevet betaget af de særlige bornholmske forhold, og berører derfor mange andre ting, der påvirker hestene i deres samtid. Det drejer sig om landbrugsforhold, brandene, ud- og indvandring og meget andet.

Bogen bygger også på interview med hestefolk og derefter efterkommere.

Bogen "Knabstrupperhestene på Bornholm - og glimt fra lndbruget 1870 - " er en bog på 248 sider (liggende A4 format) med mere end 200 fotos og illustrationer. Bogen kan bestilles efter den 29. november 2016 og koster 200,- + porto. Bogen udgives med støtte fra NaturErhverv v. Bavaringsudvalget for Danske Husdyrgenetiske Ressourcer. Se mere på www.knabstrupper-bog.dk

_____________________________________________________________________

Sjællandsmesterskaber

Den 23. oktober blev der afviklet Sjællandsmesterskaber for Knabstruppere på Vindinge Ridecenter. 
 
Efter et vellykket stævne kunne følgende gå hjem med en pokal, som den bedste i deres disciplin:
 
Dressur, pony: Freja Lærke Rasmussen, Sølvmosegårds Sputnik
Dressur, hest: Annette V. Jerichau, Sanders Malte
Spring, pony: Freja Lærke Rasmussen, Sølvmosegårds Sputnik
Spring, hest: Line B. Andersen, Neubran's Power Ranger
 
Alle resultater kan ses her 
 
__________________________________________________________________
 

Årets store dyrskuer er nu afsluttet

24 point til flere Knabstruppere på dyrskuerne

Ved Roskilde Dyrskue var der udstillet 4 heste/ponyer:
Følhoppe med føl ved siden:
24 p.+æresp. Theca fra Sarah Albæk Berthing, Kalundborg
 
Goldhopper 4-8 år:
24 p.+æresp. Bøgelund's Stjerne fra Mille-Marie N. Jensen, Herlufmagle
24 p.+æresp. Neubran's Peaches fra Maj-Britt B.S. Dragsdal, Kalundborg
 
Hopper 3 år:
23 p. Frida Overbjerg fra Maj-Britt B.S. Dragsdal, Kalundborg
 
Ved Landsskuet i Herning var der udstillet 9 heste/ponyer:
Hingste 6 år og derover:
24 p.+æresp. Sartors Simply The Best fra Mette G. Stelmach, Juelsminde
24 p.+æresp. Norring's Bently fra Laura N. Andersen, Bjerringbro
 
Goldhopper:
24 p.+æresp. Nørgaards Daydreamer fra Pernille Nørgaard, Rødkærsbro
23 p. J.S. Precious Irmelin fra Jurgita Stougård, Struer
 
Hopper 2 år:
22 p. Nørgaards Chanel fra Pernille Nørgaard, Rødkærsbro
22 p. Nørgaards Coco fra Pernille Nørgaard, Rødkærsbro
22 p. Isabella's Kassandra fra Isabella N. Andersen, Bjerringbro
 
Vallakker:
24 p.+æresp. Eriksen's MC.Mclaren fra Tanja Mackenhauer, Viborg
23 p Panama Skrødstrup fra Pernille Nørgaard, Rødkærsbro
 
____________________________________________________________

Italiensk Mester i Terrænspringning

Minerva Millefiori KNN 2495 blev Italiensk Mester i Terrænspringning for ponyer 

I weekenden den 6-7 februar 2016 deltog den Minerva Millefiori og dennes rytter, Ilaria Boccia på kun 11 år, i det Italienske mesterskab i terrænspringning for ponyer og VANDT!
 
Stævnet blev afviklet på Military Equestrican Center of Tor di Quinto i Rom. Minerva Millefiori er avlet i Italien af Azienda Agricola Millefiori ved Fransesco Fusi, som også er hovedmanden bag Knabstrupperens udbredelse i Italien. Hoppen er født i 2006, efter danskavlede Mocca Kjærgaard og F1 hoppen Afrodite Del Millefiori. Minerva er kåret i 2010 med blandt andet 8 for type, galop og helhed samt et 9-tal for trav.
 
Vi ønsker rytter, ejer og avler STORT TILLYKKE med det flotte resultat!
 
________________________________________________________________ 

Nyhedsbrev fra Landsudvalget for Heste

Læs det sidst nye Nyhedsbrev fra Landsudvalget for Heste. De nyheder, der tidligere blev bragt i HesteMagasinet formidles fremover i en elektronisk form fra SEGES, Heste.
 
 
 
 
 
 
______________________________________________________________

TEAM MAXI skal til EM2016 i England

Store nyheder, som vi gerne vil dele med jer.

Det er netop kommet officielt, at det originale TEAM MAXI (Henriette og Maximus) skal til Blenheim, Oxfordshire i England for at køre EM i scurrykørsel.
Det sker den 4. - 7. august 2016.
Der er kun individuelle klasser, og det er et arrangement kun for ponyer. Det vides endnu ikke, om der vil være andre danske deltagere.
Vi er pt. i gang med at sætte os ind i reglerne for indsamling, Skat mm. Når det er kommet på plads, vil vi bede jer om sponsorater.

Foto: Merete Norring

______________________________________________________________

Margrethe Madsen

Onsdag den 25. november 2015 mistede Knabstrupperforeningen for Danmark et mangeårigt medlem og bestyrelsesmedlem, da Margrethe Madsen blev dræbt i en tragisk trafikulykke. 
 
Margrethe har i de seneste år været en vigtig del af Knabstrupperforeningen for Danmarks bestyrelse og været den, der har været med til at samle avlere og ryttere på Sjælland til at deltage i arrangementerne. 
 
Æret være Margrethes minde.
 
______________________________________________________________

Mindeord

Natten til lørdag den 14. november 2015 er en af Knabstrupperforeningen for Danmarks tro personer uden for bestyrelsen, Knud Bonke Pedersen stille sovet ind efter længere tids sygdom, 68 år gammel.
 
Mange kender Knud fra Knabstrupperforeningens arrangementer hvor han i en lang årrække stod for fotografering af de udstillede heste til brug for blade og stambøger. Og mange medlemmer har sikkert også et billede i hjemmet, som Knud har taget, af sine heste.
 
Men vigtigst af alt, så var Knud ophavsmanden bag Knabstrupperforeningen for Danmarks første webside, og i en lang årerække var det også ham, der drev siden. Der er stadig en stor del af den oprindelige side tilgængelig på www.knabstrupperforeningen.dk.
Men med tiden så kom der et større fokus på, at alt skulle være tilgængeligt på nettet, og Knud var også lynende hurtigt til at sikre dette - Men efterhånden blev det for meget, og foreningen fik en ny webmaster. De sidste par år var helbredet begyndt at svigte, og det er først her, at Knud har givet helt slip på alt vedrørende foreningen.
 
Igennem årene har Knud haft god støtte af sin kone, Lis Milo Diemer, som har været medlem af Knabstrupperforeningen i mange år. Vores tanker går til Lis i en svær tid, og til Knuds to voksne børn. 
 
Æret være Knuds minde.
 
/TB

Hingstedag Jylland

Til Hingstedag Jyllands 10 års jubilæumsshow den 11. april 2015 opnåede Sartors Combat Warrior II KNN 209 med sin rytter en flot første plads i LA1 dressur.
 

Resultater Championat

Resultatet af championatet for 2014 er nu klar. 
 
Overall vinder: Henriette Bendorff - Majco's Equus Maximus
Spring vinder: Sarah Albæk Berthing - Penny Lane
Dressur vinder: Charlotte Louise Andreasen
 
Se hele resultatlisten her
Alix Szepezi og Majso's Thunder's Hattrick
Alix Szepezi og Majco Thunder's Hattrick i Kur i Florida. Læs artiklen fra www.eurodressage.com her

På pletten 1/2014 - Gratis netavis 

Ny udgave af På pletten kan ses her

_____________________________________________________________

 

Knabstrupperstævne

Der er blevet afholdt Sjællandsmesterskab for Knabstruppere på Vindinge Rideklub på Sjælland d. 30. nov. 2013.
 
 
Se artikel og resultater  her
____________________________________________________________

På pletten - Gratis netavis 

Ny udgave af På pletten kan ses her

_____________________________________________________________

 
Ny bog om knabstrupperheste på vej
 

Bogen ”Knabstrupper anekdoter” udkommer og præsenteres i forbindelse med knabstrupper jubilæet den 17. og 18. august 2013. Bogen indeholder 19 historier og fortællinger med knabstruppere, startende med Flæbehoppen og op gennem det 19. årh. og frem til ca. 1990.

10 af historierne er illustreret specielt til denne bog, og der er også enkelte andre illustrationer og fotos med i bogen. Bogen er tre-sproget dansk-engelsk-tysk. ISBN. 978-87-993277-2-0 Prisen på bogen er 199,- Se mere på www.knabstrupper-bog.dk

 
Medlemmer af knabstrupperforeningen kan afhente en bog gratis til jubilæumsarrangement på Dorthealyst. Se her
 
___________________________________________________________________

 

Hoppe fra Sverige udlånes til avl

Pinacolada is pony size 147cm but has horse movements and jump (No problem jumping 150cm). She has competed Intermediate 1 dressage amongst horses. For several years up to 2012 my daughter competed in Eventing up to 2 * Swedish and Nordic Championships.My daughter competed her Eventing quite a few times in Denmark so eventing people will recognise her. She was before we bought her educated dressage at Blue Horse.
 
 
 
______________________________________________________________
 
 
26/3-2012

Nye afstande ved løsspringning

Afstandene ved løsspringning er blevet ændret ved materialeprøven og pointbedømmelsen, så de svarer til de afstande, der anvendes i DV og DSP.
 
Løsspringning:
 
Indløb: ca. 12 m
Afløb: min. 20 m
 
1. forhindring: Stationata
2. forhindring: Oxer
3. forhindring: Oxer
 
Afstande:             mellem 1. og 2. forhindring      mellem 1. og 2. forhindring
 
 
Hest:                             6,9 m                                       7,4 m
Kat I:                             6,5 m                                       6,7 m
Kat II:                            6,2 m                                       6,4 m
Kat III:                           5,8 m                                       6,0 m
Miniature:                       5,4 m                                      5,6 m 

 _____________________________________________________________

Nekrolog Pia Sørensen

 
Pia Sørensen, Stutteri Vores in memorandum
Pia C. Sørensen døde den 14. januar i år efter lang og indædt kamp mod kræften.
Pia var en ambitiøs avler, som virkelig satte sig ind avlen af miniaturer, og herunder også tog et par avlsdyr hjem fra England.
Pia blev 52 år gammel.
 
Æret være Pias minde.

Jeg vil i næste nummer af Knabstrupper Nyt skrive mere om hendes avlsarbejde.

Merete Norring

 

 

 
______________________________________________________________
Knabstrupperforeningen for Danmark  | knabstrupperforeningen@gmail.com